1e veulen van 2016 !!!!

Zondagavond rond 22:00u is onze Beautiful Utopia (Ster, Prok van v. Tuschinski x Purioso) bevallen van een mooi vos hengstveulen van Charmeur. Het was gelukkig weer een voorspoedige bevalling, mede door de prima conditie die Beauti heeft. We hebben nog geen definitieve naam dus, wie een idee heeft mag het melden op [email protected] De naam moet natuurlijk wel beginnen met een ‘L’, de winnaar wacht een cadeautje. Inzendingen mogelijk tot 20 maart a.s.

IMG_0351
IMG_0352
IMG_0353
IMG_0355
IMG_0371

De laatse dag van januari Subtop in Barsingerhorn

In Barsingerhorn stond er weer een vol programma Subtop op de agenda. Zo ook Marieke met onze Viola die in de LT ruim 62% reed ondanks dat Marieke nog niet helemaal hersteld is van de kinkhoest. Al met al een gedeelde 5e plek met nog steeds voldoende ruimte om te verbeteren. Wij toch erg trots want het trainen heeft bij ons, door de verzorging van alle paarden, niet de hoogste prioriteit waarbij we natuurlijk ook beide nog een job hebben. Toch draaien ze mooi mee en verdienstelijk ook!!.

Later op de dag was ook Teddy Wiedeler aan de start met Bexli (uit halfzus van Viola) in de MT en scoorde daar een prachtige 64%

Afgelopen weekend haalde Viola’s zoon Binky Boy ook een winstpunt en prijs in het ZZL

SUPER gereden dames, wij zijn trots !!!
viola_hvb1

Kerstcadeau voor de pensiongasten

Wij hebben aan onze pensiongasten voor de kerst een erg leuk en handig cadeau gegeven in de vorm van het Inspiratie Boek van Paard&Lifestyle. Stimulans om op de juiste manier te trainen en tevens een boek met tips/registratiemogelijkheden voor voeding / training / wedstrijden etc. Het ideale boek voor de dressuur amazone/ruiter. Zie ook; http://paardenlifestyle.com

inspiratieboek1

Wij zijn een LT amazone en LT paard rijker

Vandaag 6 december 2015 waren we te gast bij de Zaanse Ruiters in Wormerveer voor een Subtop wedstrijd. Marieke had Viola gezadeld voor het debuut in de PSG (LT). Voor beide was dit de 1e keer op het niveau Lichte Tour en beide waren best wel wat gespannen. Er waren gerust wat verbeterpuntjes waar ze aan zullen werken maar er ging ook zoveel goed. Het uiteindelijke resultaat was voor ons super, een gezamenlijk percentage voor beide jury’s was 61,91% en dus een prima winstpunt. Zowel Marieke als Viola kunnen nu echt zeggen; wij zijn LT !!!.
Wij zijn super trots op beide, Marieke doet het toch maar allemaal naast een fulltime job en de verzorging van alle paarden op Stoeterij Fleurstables en het trainen van de paarden. Edwin natuurlijk ook nog een fulltime job en z’n bestuursfuncties. Op Viola (v. Diamond Hit x Lique) ook trots, die is in onze stallen geboren in 2002 en inmiddels Elite Sport-Dr en LT+1 en moeder van Binky Boy die ZZL gerechtigd is. Op de foto natuurlijk ook de slipjas welke bij dit niveau hoort; die staat je prachtig Marieke !!!
viola LT

Marieke & Viola zijn startgerechtigd PSG

In Benningbroek haalde Marieke met Viola haar laatste punt in het ZZZ met een 2e plaats en ruim 63%. Het resultaat is een startbewijs voor de Prix St. Georges (PSG) dus Lichte Tour. Wij zijn uiteraard super trots op deze combinatie en ons eigen fokproduct. Ze zijn nu hard aan het trainen voor deze PSG en maken hun debuut in Wormerveer, de komende Subtop wedstrijd in de regio.
viola_hvb2
(foto’s: Henk van Beek)

Hortensia F op een mooie 2e plaats!!!

Vandaag was er in Barsingerhorn de door het KWPN regio Noord Holland georganiseerde Noord Holland Cup voor 3 en 4 jarige spring- en dressuurpaarden. Het was druk met deelnemers en bezoekers. Onze Hortensia F (v. Charmeur) was met Reece Fokker ook van de partij en liep zich met de 3-jr dressuurpaarden bij de beste 3 combinaties. Dit jaar nieuw was dat er een ‘gast amazone’ was (Jennifer Sekreve) die de 3 hoogst geplaatste paarden ging testen en vervolgens daar punten voor gaf. In het geval van Hortensia F was dat 90 punten !!! Uiteindelijk kwam ze daarmee op de 2e plaats en zijn we trots en blij met deze prestatie. Blij waren we met het commentaar van de jury die bestond uit Johan Hamminga, Pedro Trommelen en Jennifer Sekreve.
Wij danken Reece en Rineke Fokker voor het trainen en uitbrengen van onze topper!!!
hortensia

Hustler F is verkocht

Hustler F (Florencio x Sandreo) is verkocht.

Uit onze fokkerij is de vriendelijke Hustler F, welke op stal erg graag gezien is, verkocht en gaat een mooie toekomst tegemoet. De immer vrolijke en werkwillige Hustler F gaat op voor de hogere dressuur.
Met tante Viola (v. Diamond Hit) die ZZZ loopt en neef Bexli (v. Rubinero) die Midden Tour loopt heeft deze 3 jarige knappe ruin goede mogelijkheden.

Wij wensen de nieuwe eigenaren een mooie toekomst met dit fijne paard.

Hustler F

Teddy met Bexli rijden zich in de schijnwerpers

Bexli in Heiloo (26-9) knap 2e in de Inter B

Op de tweede plek eindigde Teddy Wiedeler. Met haar zelf gefokte Bexli (v. Rubinero) scoorde ze 65,54%. ‘Vorige week reed ik mijn debuut in de Inter A en scoorde we bijna 65%, nu dus in de Inter B ruim 65%. Ik ben hier erg tevreden mee. Vanaf het begin laat Bexli al een mooie passage en piaffe zien. Helaas zaten er in mijn proef nog wel wat foutjes, maar eigenlijk in de makkelijkere onderdelen zoals in de draf waarin hij een keer in galop ging en een wissel die hij voor me uit sprong. De zwaardere oefeningen gaan hem gemakkelijk af. Bexli heeft mijn instructeur bij wie ik nog steeds met veel plezier les, Yessin Rahmouni, zadelmak gemaakt. In de lagere klassen kwam Bexli niet helemaal tot zijn recht. Hij is zo heet en sensibel. Nu in de hogere klassen gaat dat voor mij werken. Bexli is lief, mooi en erg werkwillig. Hij zet zich altijd voor de volle 100% in. Mijn doel met Bexli is om internationaal uit te komen in de U25. Ik ben nu 23, dus ik mag dit nog twee jaar starten. Maar ik moet dan eerst een voldoende score in de Inter II gehaald hebben, voordat ik U25 mag starten’, aldus Wiedeler die een studie Rechten aan de Universiteit van Amsterdam en maar liefst twee Masters volgt. (verslag: DeHoefslag.nl)

Bexli is een zoon van Rubinero en kleinzoon van onze Lique (Elite, Sport-dr, Preferent en Prestatie)

Onze felicitaties aan de familie Wiedeler & Teddy, wij zijn trots op jullie!!!